Οδηγίες τοποθέτησης Ψηφιακής Ταπετσαρίας

Η τοποθέτηση της ταπετσαρίας σας είναι μια διαδικασία εύκολη που μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον καθένα. Πριν ξεκινήσετε σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να κολλήσετε και να ξεκολλήσετε τα κομμάτια της ταπετσαρίας όσες φορές θέλετε. Ακόμα και αν τσαλακωθούν ή κολλήσουν μεταξύ τους μπορείτε εύκολα να τα επαναφέρετε στην αρχική τους μορφή χωρίς να τους προκαλέσετε φθορά. Γι' αυτό μην φοβάστε και ξεκινήστε! Ο τοίχος σας περιμένει!

Για να σας διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο σας προσφέρουμε ορισμένες συμβουλές:

1. Πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω: Ένα μέτρο, ένα κοπίδι, ένα κατσαβίδι,  σκάλα, την ειδική σπάτουλα που περιέχεται στην συσκευασία της ταπετσαρίας και ένα βοηθό.

2. Καθαρίστε με ένα στεγνό πανάκι την επιφάνια στην οποία θα τοποθετηθεί η ταπετσαρία. Αν πρόκειται για τοίχο δεν πρέπει να είναι φρεσκοβαμμένος. Σας υπενθυμίζουμε ότι όσο πιο λεία και ομοιόμορφη είναι η επιφάνεια σας τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Αφαιρέστε  από τον τοίχο αντικείμενα που εμποδίζουν όπως πρίζες, βίδες, ράφια κλπ.

3. Επιλέξτε το σημείο από όπου θα ξεκινήσετε την τοποθέτηση. Προτιμήστε την πιο ίσια πλευρά της επιφάνειας και αποφύγετε να ξεκινήσετε από παράγωνα  σημεία.

4.Κρατήστε το πρώτο κομμάτι της ταπετσαρίας από τις επάνω γωνίες και ξεκολλήστε το προστατευτικό χαρτί για περίπου 30cm.

5. Κολλήστε την αρχή του κομματιού στο σωστό σημείο της επιφάνειας και ευθυγραμμίστε το. Συνεχίστε πιέζοντας με την ειδική σπάτουλα και παράλληλα ξεκολλώντας  το προστατευτικό χαρτί μέχρι να κολληθεί όλο το κομμάτι. 

6. Κολλήστε και τα υπόλοιπα κομμάτια με τον ίδιο τρόπο προσέχοντας να εφάπτονται στις ενδιάμεσες ενώσεις.

7. Όταν ολοκληρώσετε την επικόλληση αφαιρέστε με το κοπίδι προσεκτικά κομμάτια που ενοχλούν (π.χ. πάνω από διακόπτες και πρίζες) ή περισσεύουν (στις άκρες)

8. Επανατοποθετήστε τα αντικείμενα που έχετε αφαιρέσει (διακόπτες, ράφια κλπ.). Η ταπετσαρία σας είναι έτοιμη.

 

Πως θα τοποθετήσετε τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα.

Τι θα χρειαστείτε:

1.       Την πλαστική σπάτουλα που θα βρείτε στην συσκευασία του αυτοκόλλητου.

2.       Χαρτοταινία

3.       Ψαλίδι

Α)Αυτοκόλλητα από μονόχρωμο και εκτυπωμένο βινύλιο:

Τα αυτοκόλλητα αποτελούνται από τρία επίπεδα: Το πάνω επίπεδο είναι η ταινία μεταφοράς  και την χρησιμοποιούμε για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε το θέμα μας εύκολα στον τοίχο. Το μεσαίο επίπεδο είναι το αυτοκόλλητο και το κάτω είναι ο φορέας πάνω στον οποίο είναι κολλημένο το αυτοκόλλητο.

1.       Καθαρίστε προσεκτικά την επιφάνεια που θα τοποθετήσετε το αυτοκόλλητο . Αν η επιφάνεια σας είναι φρεσκοβαμμένη περιμένετε περίπου 15 ημέρες για να στεγνώσει καλά.

2.       Τοποθετήστε το αυτοκόλλητο σε μία επίπεδη επιφάνεια και πιέστε με την πλαστική κάρτα έτσι ώστε το θέμα να κολλήσει καλά στην ταινία μεταφοράς.

3.       Τοποθετήστε το αυτοκόλλητο στην σημείο  που θέλετε να το κολλήσετε και στερεώστε το στις άκρες με χαρτοταινία.

4.       Όταν βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό σημείο κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτοταινίας και κολλήστε το κάθετα στη μέση του αυτοκόλλητου στερεώνοντας το στην επιφάνεια που θέλετε να το κολλήσετε.

5.       Σηκώστε το μισό αυτοκόλλητο , αφαιρέστε προσεκτικά το φορέα και κόψτε τον με το ψαλίδι.

6.       Με την πλαστική σπάτουλα πιέστε το θέμα στην επιφάνεια με φορά από την μέση προς την άκρη.

7.       Αφαιρέστε τη χαρτοταινία , τον υπόλοιπο φορέα και κολλήστε κατά τον ίδιο τρόπο και την δεύτερη πλευρά.

8.       Πιέστε πολύ καλά με τη σπάτουλα ώστε να κολλήσει καλά το θέμα στην επιφάνεια που έχετε επιλέξει.

9.       Τέλος αφαιρέστε προσεκτικά την ταινία μεταφοράς. Το αυτοκόλλητο σας είναι έτοιμο!!!

Β)Πως θα αφαιρέσω το αυτοκόλλητο;

Για να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο θα χρειαστείτε ένα πιστολάκι μαλλιών. Ζεσταίνετε το αυτοκόλλητο και ταυτόχρονα το τραβάτε υπό γωνία κρατώντας το χέρι σας πολύ κοντά στο σημείο αποκόλλησης.

Αυτοκόλλητα από ύφασμα:

Τα αυτοκόλλητα από ύφασμα τοποθετούνται ακόμα πιο εύκολα και δεν χρειάζονται ταινία μεταφοράς. Ξεκολλήστε όλο το θέμα από το φορέα τοποθετήστε το στο σημείο που θέλετε να το κολλήσετε και πιέστε με τη σπάτουλα ξεκινώντας από τα πιο «χοντρά» σημεία του θέματος και τελειώνοντας με τα πιο «λεπτά». Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και αν κάνετε λάθος το υλικό σας επιτρέπει να το κολλήσετε και να το ξεκολλήσετε πολλές φορές χωρίς να χαλάσει! Όταν αποφασίσετε να το αφαιρέσετε απλά τραβήξτε το προσεκτικά. Μπορείτε να το τοποθετήσετε ξανά και ξανά σε διαφορετικά σημεία ή να το φυλάξετε στο φορέα του για να το χρησιμοποιήσετε στο μέλλον.